בעלי חוב במרבית המקרים אינם מבינים כי אותו נושה מעוניין ואפילו מאוד להגיע להסדר חוב בבנק ולקבל את כספו
כאשר לווה מגיע למצב של אי אפשרות לשלם את חובו , או בשל חריגה ממסגרת האשראי ללא כיסוי של החוב, מתחיל תהליך גבייה משולב. כמובן שמומלץ לא להיקלע למצב כזה, וכבר כשמתחילים להבחין בתחילתה של בעיה כדאי לעדכן את הבנק ולנסות להגיע עמו להבנה בנוגע לכיסוי החוב. הדבר האחרון שאותו נושה רוצה זה מלחמה על החוב.
לפני פגישה מה עושים
לפני שפונים למחלקת הגבייה של הבנק צריך להתכונן לדבר כצעד עסקי לכל דבר. אם מחליטים להילחם זה לא יוביל לשום מקום אל תשכחו שאתם החייבים וינקטו הליכים נגדכם., לעתים יחידות הגבייה בבנקים שונים יוזמות “מבצעים” שונים כדי להביא לסיום החוב, וחייב לעקוב אחרי הפירסומים . אם הבנק אינו מעוניין להגיע לפשרה או מגלה קשיחות גדולה בשלב המשא ומתן, אפשר לבקש ששופט יבצע חקירת יכולת.
מה זה חקירת יכולת?
חקירה כזו היא אחת הדרכים להוכיח אם ישנה יכולת כלכלית מספיקה כדי לעמוד בצו התשלומים להוצאה לפועל. עצם המוכנות של החייב ששופט יבצע לו חקירת יכולת מחזקת את הטענה של הלקוח לכך שלא יוכל לעמוד בתשלום החוב, ומעניקה לבנק צידוק נוסף לתת לאותו לקוח הנחה ולהגיע עמו להסדר פשרה.
איך תופסים את זה בזמן
ברגע שמקבלים דרישה ואפילו טלפונית חייבים לסור לבנק במטרה לבדוק איך נמנעים מצרות בעתיד ויוזמים פגישה מול הנושה, אם תענו ותתעלמו המצב רק יחמיר.
ואם יש לכם כספים עתדיים , הוכיחו אותם ואולי הבנק יסכים להסתמך עליהם כדי לא ליצור מצב של עיקולים.
ולסיום
הדגש העקרי של מר אסף להב הוא שככל שהתיק שלך בבנק חדש יותר, הסגירה על החוב תהיה טובה פחות מבחינתך כלקוח. “השלב הראשוני של הדיונים מול הבנק נמשך שנתיים, התיק צריך לצבור אבק לפני שאתה כלקוח מגיע לעסקה טובה”
ככל שהחוב ישן יותר והבנק מימש את מלא האפשרויות, כך המו”מ להקטנת החוב יכול להצליח